„Legnagyobb cél pedig itt, e földi létben

     ember lenni mindég, minden körülményben.”

                                                                           (Arany János)

A rendszerváltozás veszteseinek érdekvédelmi, közéleti, politikai hon-LAPJA

 

Nyomdai kiadását alapította: 1993-ban, az össztársadalmi érdekvédelmet országos hatáskörben ellátó társadalmi szervezet, a

Független Népképviseleti Szövetség /FÜNÉSZ/,

amely a mostani megjelenésnek is gazdája, s működteti a Civil Panaszügyi Szolgálatot. Az ehhez érkezett lakossági, egyéni-közösségi jelzések, észrevételek, közérdekű bejelentések, panaszok, pozitív, vagy negatív történetek, vélemények, meg konstruktív javaslatok és kérdések, illetve az ebbéli reagálások NYÍLT FÓRUMA e

 

VILÁGHÁLÓS NÉPÚJSÁG

 

Levélcím: 6000 Kecskemét, Tinódi u. 6. B/IV/26.

E-mail cím: fuggetlenmagyarorszag@fuggetlenmagyarorszag.hu

Főszerkesztő: VELKEI ÁRPÁD, aki

 

45 éve tagja a Magyar Néprajzi Társaságnak,

36 éve pedig a Magyar Újságírók Országos Szövetségének /MÚOSZ/.

Országos elnöke az idén 17 éves civil érdekvédelmi szervezetnek, a

FÜGGETLEN NÉPKÉPVISELETI SZÖVETSÉGNEK /FÜNÉSZ/,

 vezetője az országos Civil Panaszügyi Szolgálatnak.

Alapítója a Civil Parlamentnek és a Társadalmi Érdekegyeztető Tanácsnak /TÉT/.

12 éven át volt bírósági népi ülnök —

Tájékoztatási feladataink teljesítései során igyekszünk mindig

az igazat mondani, nem csak a valódit!

 

Terveink szerint, a feldolgozandó és közlendő esetek, információk zömét nem a mindenkori hatalom, a különféle intézmények, a politikai erők, a tőke, meg a médiumok rutinos levélírói, betelefonálói szűkösen behatárolható világából, illetve a „fecsegő felszín” köreiből, hanem a többségi „mélyből”, vagyis a rendszerváltozás vesztes millióinak soraiból szerezzük!

 

Hogy a társadalmi és gazdasági történésekről, tendenciákról — ezen belül pedig az eredményekről és hibákról — első kézbeli tényanyagaink, úgymond dokumentumaink legyenek, kérjük olvasóinkat:

 

ÍRJÁK, SZERKESSZÉK VELÜNK EGYÜTT e sajtókiadványt, a nép újságját!

FÜGGETLEN MAGYARORSZÁG

HOVENTA programok Budapesten

2008. október 14-től 17-ig

Manapság, a versenyen alapuló piacgazdaságban egy-egy szakmai terület eredményessége, sikere döntően múlik-múlhat azon, hogy az ott tevékenykedők alkalmazzák-e a legkorszerűbb technológiákat, használják-e a legmodernebb technikákat, amelyek nélkülözhetetlenek az elvárt jó minőség eléréséhez, megtartásához. Nincs ez másképpen a kereskedelem és a vendéglátás világában sem, ahol az új eszközök és módszerek rendszeres bemutatását végzi  igen régóta  a HOVENTA Kft., amelynek rendezésében e hónap 14-e és 17-e között kerül sor Budapesten, a X. kerület Albertírsai úton megtalálható Vásárközpont „A” pavilonjában az immáron 27. NEMZETKÖZI KERESKEDELMI ÉS VENDÉGLÁTÓTECHNIKAI SZAKKIÁLLATÁSRA, ahová elsősorban a kiskereskedelemben, a közétkeztetésben, a szállodaiparban és a vendéglátásban dolgozó szakembereket várják, s persze az érdeklődőket is.

 

Íme néhány ajánlat a gazdag programból:

 

1./ A Horváth Cukrászda bemutatja a hagyomány szerepét a mai cukrászatban.

 

2./ Nótár László és Hajdú Zoltán mesterszakácsok megismertetik a Skill Trade Kft. által    forgalmazott indukciós  berendezések és üvegkerámiás lapsütők használatát, amelyek     gyorsak, biztonságosak és energiatakarékosak.

 

3./ A vákuum alatt főzés technológiájáról Fabrizio Sangiorgi olasz mesterszakács, betanító chef tart előadást, magyar kollégái közreműködésével.

    

Kiemelendő itt, hogy az olasz cég a standján a  vákuum  alatt  főzés technikai   eszközeivel teljesen felszerelt látványkonyhát üzemeltet, amelyet kis étterem egészít ki, itt kóstolhatják meg a részt vevők az elkészült ételeket és győződhetnek meg azok nagyon finom ízéről.

 

4./ A szürkemarha reneszánszáról a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Kht.,  valamint a Magyar Grill Szövetség tart közös bemutatót.

 

5./ A mangalica reneszánszáról a Mangalica Terméktanács és a Magyar Grill Szövetség ad is-mertetést.

 

6./ Czeizel Endre professzor Evéssel az érelmeszesedés ellen  címmel beszél a Czevita liszt jótékony hatásáról.  

 

7./ Sor kerül Országos zöldségszobrász bajnokságra, ahol nemcsak a látvány lesz színes, ám mindenkit lenyűgözhet az a formai gazdagság és kreativitás, amely a zöldségből és gyümölcsből készült kompozíciókat jellemzi.

 

8./ A tavalyinál kétszer nagyobb Metro standon, ahol többi között lesz látványpizzéria,    valamint halfelbontási és húscsomagolási bemutató, folyamatosan dolgoznak a Metro    Európa díjas, illetve olimpiai és világbajnok szakácsai, Kalla Kálmán, Nemeskövi Dénes és Urbán Tibor és a közreműködésekkel is készült ételek széles választéka áll a vendégek   rendelkezésére.

 

9./ A látogatók részesei lehetnek a reneszánsz jegyében elkészítendő díszterítési   verseny-nek is, amelyen a reneszánsz pompája ígérkezik különösen látványosnak.

 

10./ Az egész program mintegy színfoltjaként a látogatók találkozhatnak a 106-os standon lévő gazdag szakkönyvkínálat mellett Gy.Kamarás Kata kerámiáival, Seres Erzsébet kézzel festett porcelánjaival, Gácsiné Nagy Terézia üveggravírozással készített munkáival, T. Varga László mediterrán festményeivel és Nagy Roland rézdrótból készült műalkotásaival.

 

Mindezek után remélni lehet, hogy az igényes HOVENTA-programkinálat nyomán csak elégedett látogatók-vendégek távozhatnak majd a rendezvény színhelyéről!

 

 

VELKEI ÁRPÁD